Saskia Bouwens, MSc., een ervaren specialist.

Esthetic Clinic SBCare in Castricum is begin 2017 opgericht door Saskia Bouwens, MSc.

Saskia Bouwens, MSc. is een ervaren Wet BIG geregistreerde (art.14 en 36) behandelaar met ruim 20 jaar klinische praktijkervaring. Zij heeft de rol van klinisch expert en verleent geprotocolleerde geneeskundige zorg. Ze heeft de masterstudie Advanced Nurcing Practice gevolgd (NLQF7= Academisch Niveau), waarbij zij cum laude afstudeerde, en draagt de beschermde titel Master of Science.

Zij is bevoegd tot het indiceren en verrichten van medisch risicovolle voorbehouden handelingen waaronder: heelkundige handelingen, het geven van injecties en het voorschrijven van geneesmiddelen binnen haar deskundigheidsgebied. De handelingen worden altijd uitgeoefend volgens landelijk geldende richtlijnen, standaarden en daarvan afgeleide protocollen.

Bij het Nederlands Instituut Medisch Esthetische Behandelingen (NIMEB) is zij opgeleid tot gecertificeerd botox en injectable specialist.

In het AMC volgde zij in 2018 met succes de geaccrediteerde opleiding: “Advanced Facial Anatomy in Non-Surgical Facial Aesthetics”.

In november 2019 behaalde zij haar certificaat voor de vaardigheidscursus ' Intramusculaire toediening van Botuline Toxine ter behandeling van Cervicale Dystonie en Blefarospasme' in het Universitair Medisch Centrum Amsterdam (UMCG).

Zij volgt regelmatig geaccrediteerde opleidingen- en trainingen, waaronder recent de Masterclass 'Lips by Kate Goldie' om haar deskundigheid op peil te houden, en bezoekt (inter-) nationale congressen om haar vakkennis te vergroten en op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, producten en technieken. Ze houdt zich aan de geldende beroepscode, en werkt volgens geldende professionele en wetenschappelijke standaarden. 

Zo was zij in juni 2018 aanwezig bij het internationale congres 'FACE' in Londen (https://www.faceconference.com...) en in 2019 bij The 17th Aesthetic& Anti-Aging Medicine World Congress in Monte-Carlo (https://wosiam.org/; https://amwc-conference.org/).

Saskia staat bekend om haar precisie, geduld en persoonlijke aanpak afgestemd op de wens van de cliënt.

Haar visie: de natuurlijke schoonheid accentueren en/of terugbrengen, met als doel een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Op het gebied van injectables (botox- en fillerbehandelingen) levert SBCare/ Saskia Bouwens, MSc. hoogstaande zorg. Net als artsen dienen Verpleegkundig Specialisten zich te registreren in een kwaliteitsregister. Saskia staat ingeschreven in het Verpleegkundig Specialisten Register en in het register van het Nederlands Instituut Medisch Esthetische Behandelingen.

Ook is Saskia lid van de Nederlandse Vereniging Esthetische Geneeskunde (https://www.nveg.nl/ledenlijst)

Saskia heeft een groot netwerk van ervaren artsen en specialisten met wie zij samenwerkt en toets haar deskundigheid periodiek bij collega's d.m.v. intercollegiale toetsing (ICT). Bij Esthetic Clinic SBCare worden de behandelingen louter uitgevoerd door zeer ervaren, gecertificeerde en BIG-geregistreerd behandelaars.